måndag 7 november 2011

Ceviche med torsk och fänkål


Måndagar har vi gemensam frukost på jobbet. Gott bröd och pålägg. Vid lunch har man inte hunnit bli hungrig utan tar sig ett par mackor till. Framåt eftermiddagen slinker det ner en macka till av bara farten. Till middag behöver man det absolut motsatta. Dessutom något av det godaste jag vet:

Recept lagom för en middagsportion, men kan passa som förrätt åt 2-3 också:
150 gram torsk
näve fänkål
1 charlottenlök
1 avodcado
1,5 lime
ett par körbärstomater
1/2 paprika
1 tsk olja
1/2 röd chilli
färsk koriander
salt

Frys först torsken över natten och tina sen. Skär i kuber. Pressa lime över i en bunke. Salta. Hacka charlottenlök fint, paprika i små bitar, strimla fänkålen så tunt det går, finhacka chilli, tomat, blanda ihop och låt dra i minst 15 minuter (här "tillagas" fisken av syran i limen), vänd försiktigt emellanåt. Skär sist upp avocado i bitar, och hacka koriander - rör ner med varsam hand så att avocado inte mosar. Smaka av surhet och salthet. Sen är det klart!

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Mmmmmm, svårgillar ceviche!