![](http://2.bp.blogspot.com/-ONhAQnx77n4/ToN8WfU35pI/AAAAAAAAB7E/J3LtqT-dbso/s400/Bild%2B26.png)
![](http://1.bp.blogspot.com/-f7xOgL5ON1Y/ToN8Q0UUxsI/AAAAAAAAB68/9msjiEjJ8bY/s400/Bild%2B25.png)
Jordärtskockor är en tacksam växt att odla. En mycket smarrig rotfrukt som kommer tillbaka år efter år. Dessutom med 2 meter höga bonus-blommor!
Ca 400 gram jordärtskockor
knappt motsvarande mängd potatis
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 dl vitt vin
1 dl grädde
salt svartpeppar
1 buljongtärning
ca 7 dl vatten
färsk timjan
Skala potatis och jordärt. Hacka lök fräs upp i smör. Låt koka upp med vatten buljong grädde och vin, skjud under lock tills mjukt. Mixa slätt och smaka av med salt peppar och timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar