

R.I.P. Ramenpojken. Blev ca 1 minut gammal.
.. för att strax övergå i denna snabblagade middag. Basgrejer som får ett lyft av buljongen som smakar japanskt med enkla medel!
Morot 1 st
Bryssel 3 st
1/4 gul lök
några brytbönor eller liknande
1 ägg
breda risnudlar
en liten chilli (fast den här färgar vattnet rosa, skumt)
+
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 msk risvinäger (alt annan vinäger eller citron)
knappt 1 msk fisksås
torkad wakame – sjögräs, ett par nypor Köp här ->
Socker, ett par nypor där också
Skär upp grönsakerna i ganska tunna skivor. Koka upp vatten och allt i nedre kolumnen. Lägg i grönsakerna och nudlarna samtidigt. Kläck ägget i mitten, sänk värmen och låt skjuda i 5 minuter. Jag hade en god sesam/alg/torkad fisk blandning att toppa med som japanesade till det hela ännu mer, men det är överkurs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar