Provköket i samarbete med den eminenta hobbykocken Lisa Hellberg lagade vegoburgare så det rykte under söndagens 2 km loppis i Aspudden. Eftersom det inte var tillåtet att laga mat på gatan höll den ene av oss till uppe i köket och firade ner en korg med färska burgare eftersom beställningarna rullade in. Och det gjorde dom kan jag lova! "Veggeliton" bestod av en friterad kikärtsbiff med rostad majs, coleslaw, snabbsyrad lök, fetaost och tomat i ett hamburgerbröd med vete- och majsmjöl och med kryddig topping. Det var gott! Det var kul! Köket såg ut som en katastrof efteråt!
Några bilder, tyvärr ingen vidare på själva veggeliton:
En helt vanlig hemmakock som lagar middag varje dag efter jobbet. Analyserar lunchmaten (om den var god) och går hem och härmar. Prövar. Klurar över kryddorna, över syra och sälta. Hittar gärna rätt. Smakar av, funderar och nördar sig. Det har kocken alltid gjort.
2 kommentarer:
Vilken succé det blev och vad supergoda de var! En gång till!!!!
Yay! Nästa år dubblar vi satsen :-)
Skicka en kommentar