söndag 2 oktober 2011

Morot och solrosbröd



Saftigt, kryddigt bröd.

ca 5 dl vatten
1/2 jäst
1 msk olja
1 msk råsocker
1 tsk salt
1 tsk kummin
1 tsk fänkål
1 stor morot
1 dl kruskakli
1 dl solrosfrö
ca 8 dl vetemjöl
+
solroströ
flingsalt

Blanda ut jäst i fingerljummet vatten, blanda ner, solrosfrö, finriven morot, salt, olja, kryddor, blanda sedan ner mjölet, lite i taget tills degen känns smidig. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Baka sedan ut 12-16 brödbullar, doppa/pressa i ett fat med solrosfrö och strö lite flingsalt på. Låt jäsa i ytterligare ca en halvtimme. Grädda i mitten av ugnen på 225 grade i ca 10 minuter. Enjoy.

Vi åt en palsternackssoppa till från lotten:

1 kommentar:

Wallinskaya sa...

Det här receptet tar jag och provar. :)