måndag 8 mars 2010

Kålsoppa med kokosmjölk och fänkål


En välsmakande soppa med lätt touch av lågt kilopris och klimatsmart eftersmak.

1/8 vitkål
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 tsk curry
1 tsk fänkålsfrö
1/2 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljong
2 cm riven ingefära
1 tsk asiatisk fisksås
1 msk vitvinsvinäger
1-2 tsk maizena
1/2 liter vatten

Dela löken, strimla sedan på längden, stek med olja i en stor kastrull. Mortla fänkålsfröna, hyvla vitkålen, skär moroten i tunna strimlor, stek på allt tills det sjunker ihop. Häll på allt annat och låt koka tills grönsakerna är mjuka. Gör en topp-redning med maizena och blanda ner. Smaka av med svartpeppar och fisksås för sälta.

Inga kommentarer: