måndag 1 mars 2010

Indisk kycklinggryta med senapsfrö


Åt middag på Shanti i fredags och hade som vanligt väldiga kval att välja. Under kategorin "kocken rekommenderar" fann jag en gryta med senaptsfrö - något jag inte prövat förut. Gott, med en tydlig senapssmak som kommer först när man biter igenom fröna, vilket är en liten bit in i tuggprocessen. Jag plagierar på en gång!

2 msk rapsolja
1 liten gul lök
1 kycklingfilé
1/4 citron
2 klyftor vitlök
2 tsk senapsfrö
2 tsk gara masala
chilli torkad eller färsk
1 burk hela tomater
1 cm riven ingefära
1/2 grönsaksbuljong
+
cashewnötter
yoghurt

Skär kycklingen i bitar, marinera i ett par nypor salt, riven vitlök och citronen. Hacka löken och fräs i oljan (ta 2 msk!). Plocka ut löken. Stek kycklingen så den får lite färg, stek samtidigt med senapsfrö, tillsätt gara masala och ingefära på slutet. Tag ut de hela tomaterna och skär upp grovt, häll på det och hälften av spadet samt smulad grönsaksbuljong, lägg ner löken också. Låt puttra en stund under lock, smaka av med salt och en nypa socker.

Servera med en klick yoghurt och cashewnötter, det är milt och lite sött till den smakstarka grytan.

Inga kommentarer: