måndag 22 mars 2010

Amerikansk dressing och friterade kikärts/morotsbiffar.


Sara utmaning till provköket - how to make an american dressing.
amerikansk dressing i hudfärgad tub är sjukt gott på hamburgaren, men hur gör man den själv egentligen? hur får man fram den syntetiska, rosa smaken? det är ju trist att göra allt annat själv och så få köpa en tub för att fullända måltiden.
http://www.matservice.se/bilder/stora/dressing.jpg
lör kl. 08:02 ·

Kocken Utmaning antagen
lör kl. 10:56 ·

Sara yes!!
Igår kl. 13:36 ·

----

Ganska likt tror jag - Sara du får utgöra smakdomare. Det är väl majonäsen som gör det. Men pröva också dessa biffar för dom blev faktiskt sjukt goda, mycket bra med såsen tlll.

2 msk majonäs
2 msk naturell yoghurt
1 tsk tomatpuré
knapp tsk socker
nypa oregeano
nypa timjan
nypa basilika
salt
1/4 finriven vitlök

Blanda. Smaka av med salt.


Fantastiskt goda friterade kikärts/morot-biffar

4 dl kikärtor ej kokade, blötlagd volym (blötlagda minst 1 dygn - ta hela paketet och blötlägg, frys in och ta fram efter behov)
1 klyfta vitlök
1 buljongtärning
1 msk tomatpuré
1 morot finriven
ev lite mer salt
och peppar
5 dl olja för fritering

Mixa allt utom morot som man blandar efter. Hetta upp olja i en kastrul tills det börjar knäppa. Forma fyra biffar, ungefär 1 cm tjocka. Lägg ner biffarna (med en stekspade) och fritera några minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Jag använde en liten kastrull och då fick 2 biffar plats samtidigt. Spara oljan i en burk! Jag har använt samma olja säkert 10 gånger.

+

bröd
saltgurka
och annat harmburgerskt

Biffarna solo:

2 kommentarer:

Anonym sa...

ååååååååh, jag skall laga och bedöma såsen - färgen ser precis rätt ut! gottisch!/sara

Fröken Dill sa...

Du gör alltid så fantastiskt god vego-mat. Imponerad!
Hälsar fröken Dill