söndag 15 november 2009

Mjukis-borstj


I fredags var det drop-in middag hos mig. Sammanlagt så var det åtta personer som svängde förbi, tidsintervallet mellan kl sju och två. Jag hann till och med ta mig en andra middag. En mjukis-bortsj med trevlig smak av rosmarin.

2 burkar hela tomater
4 rödbetor medium
1 dl röda linser
2 ganska små gula lökar
1 msk sambal olek
2 dl rödvin
2,5 dl grädde
1 msk rosmarin
1,5 liter buljong
3 klyftor vitlök små
salt och peppar
+
feta

Fräs hackad lök och vitlök, skala rödbetor och riv grovt, fräs med löken, häll på tomater + spad (skär upp lite först) linser och allt annat. Koka upp, låt puttra under lock tills rödbetor och linser är helt mjuka. Mixa soppan helt slät. Smaka av med salt och peppar. Servera med smulad fårost på topp.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Kul. Och god soppa! Jag försöker också dra ihop lite vänner för enklare party nästa fredag. Då ska vi äta en chili. Chili är bra för den kan göras i förväg och blir nästan bara godare av att värmas.
Tror (och hoppas) fröken Dill