
Bu!! Jag ville pröva att smaksätta pumpan åt till det kryddiga aningens juliga hållet. Len och lite söt. Mycket god! Dagen efter hade jag färsk koriander till det var också gott.
3 port:
500 gr pumpa
1 morot
1 dl grädde
1/2 apelsin
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
2 dl vin
1 kanelstång
2 stjärnanis
1 grönsaksbuljong
4 dl vatten
salt peppar
Fräs lök och vitlök i olja i kastrull. Tärna pumpa och morot och släng ner, häll på vatten, vin apelsin kryddor och buljong. Låt koka mjukt under lock 1 15 minuter. Fiska upp kanel och anis. Mixa soppan slät. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Låt er väl smaka på denna lena läckerhet!
1 kommentar:
Vilken trevlig matblogg! Helt i min smak. Soppan ser god ut, jag provade själv att göra pumpasoppa för första gången för några dagar sedan. Fast jag brynte lök och morot med pumpan och hällde i kokosmjölk + ingefära och lite chili och sedan mixade ihop. Spana gärna in min matblogg www.brodbarbonor.com
Hälsningar, Maria
Skicka en kommentar