måndag 30 november 2009

Gissa soppan!


Provköket utlyser en tävling. Gissa soppan!

Flest prickade ingredienser vinner ett spännande pris. Återkommer om detta.

10 kommentarer:

nilla sa...

rödbetsoppa med någon mejeriprodukt i så att den blir så där härligt ceriserosa.......eller är det helt fel?

nilla sa...

oj då skulle ju va flest prickade ingridienser då börjar vi om. vatten, rödbeta , youghurt (mejeriprodukt), buljong, timjan, lagerblad, peppar och salt och kanske kikärter också och säkert ngn spännande ingridiens som jag inte vet.

S sa...

Röda böner, creme fresh, rödbetor, grönsaksbuljong, köttbuljong, vatten, salt, grädde.

Fröken Dill sa...

Jag gissar på:
rödbetor, svarta oliver, timjan, kanske gräddfil...nej förresten, den skär sig mer jag tror yoghurt, buljong, kanske lök och morot, salt och peppar.
I vilket fall såg det ut som en väldigt god soppa.
Hälsar fröken Dill

Kocken sa...

Mums vilka smarriga förslag! Men det är inte rätt ingredienser tyvärr. Något annat gör den lila färgen. Få se om vi får in några fler förslag..

Red Scream sa...

Det enda jag vet som är så cerisefärgat är den lustiga rättikan man kan få ibland till kebabtallrik... samt aubergineskal. Så jag säger aubergine!

Anonym sa...

Svarta vinbär, rödkå, rödlök o grädde kanske? Jag har just gjort rödkålgryta utan sötma. Intressant!
Mamma

Kocken sa...

En förkrossande seger! Rödkål är huvudingrediensen. Ger en nästan obehagligt lila färg. Sen är det mycket riktigt lök - och grädde. Jag använde dels buljong i soppan och dels lite av kalamata-olivspadet för sälta. Ihopmixat. En klick yoghurt på topp.
Jag som såg fram emot att posta mat till främlingar, jag har spånat på diverse lätta saker som skulle kunna gå ner i kuvert. Men vinnare är mamma. Det var skoj. Jag får bjuda dig på en förstaprismiddag nästa gång vi ses :-)

Anonym sa...

Tack!
Jag kommer ju på besök i veckan. Det ska bli spännande som vanligt!
Kram mamma

Kalasgott sa...

Polsk Borsjtj soppa! Rödbetor, potatis, buljong, timjan, lök, morot, lagerblad, vinäger, gräddfil, salt, peppar och svarta oliver! :)