onsdag 25 november 2009

Baby-spenatpaj med körsbärstomater


För dig som är lite som den här killen.

2 personers middag och 2 lunchlådor:
1 påse babyspenat
en näve körsbärstomater
1 charlottenlök
1 klyfta vitlök
2 dl mat-yoghurt (eller dylikt)
1 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
peppar
valfri ost
+
pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gr smör
salt


Gör pajdeg och förgrädda på 225 grader. Vispa ägg och rör ner mjölk och yoghurt. Finhacka lök och vitlök och rör ihop + salt. Vänd sedan ner spenaten. Fördela i pajskalet, skär körsbärstomaterna på mitten och lägg på toppen, strössla över valfri ost. Grädda i 15 minuter cirka. Servera med en god sallad med tuggmotstånd, jag kan tipsa om rödkål!