Laxbiffar är enkelt gjort och med hjälp av sommarstugans kryddplantor lyfter smaken mycket. Knepet är att använda massor sv det gröna!
2 portioner:
2 laxfiléer, vi använde frysta
En rejäl bunt gräslök
Några grenar med timjan
En näve oregano
- Men blanda och testa det du har tillgängligt!
1/2 citron, både cest och saft
Ett par nypor salt
Och ett par nypor peppar
Tina filéerna halvt om halvt. Finhacka laxen. Lossa på bladen från oregano/timjan och finhacka dem samt gräslöken. Som sagt, hellre mer än mindre! Blanda med lax, salt och peppar. Vänta dock med att blanda ner citronen till strax innan du ska steka biffarna. Riv det yttersta gula av citronen och blanda ner samt pressa citronsaften. Smaka så att smeten är lagom salt. Hetta upp en panna med smör och forma små biffar. Stek mjukt på båda sidor, det går på några minuter.
Servera med färskpotatis, gräddfil och gärna en citronklyfta att pressa över biffarna.
Härlig somrig middag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar