tisdag 6 augusti 2013

Breakfast Burrito + enkel salsa



Burro betyder åsna på spanska och med ändelsen "ito" blir det liten åsna – packad med scramblade ägg i detta fall. Första arbetsdagen bjuder jag mina kollegor på favvofrukosten från USA.

6 pers:
smör
8 ägg
3/4 dl creme fraische
1 dl riven ost
salt peppar
+
1 paket bacon
2 avocado
2 tomater
1 röd paprika
1 burk svarta bönor
Sallad
+
Stora tortillabröd (jag köpte coops egna, de var snustorra och gick inte att vika ihop! så köp ett annat fabrikat!)

Salsa:
3 tomater
1/2 rödlök
1 röd chillifrukt
1/2 citron
salt socker
1 tsk olja

Stek bacon riktigt krispigt och låt rinna av på hushållspapper.

Hacka tomat och paprika, skär upp avocado och häll av bönspadet och förbered i skålar vid sidan.

Salsa: tag bort kärnorna i chillin, hacka sedan chilli, tomat och lök grovt, pressa över citron och tillsätt olja. Mixa sedan slätt och smaka av med salt och lite socker.

Vispa ihop ägg, creme-f, salta och peppra. Värm en stekpanna med en rejäl klick smör. Scrambla - dvs stek under omrörning tills konsistensen är fast/krämig. Tag åt sidan och blanda ner den rivna osten.

Portionera upp innehållet på varsin tortilla, ungefär i mitten av brödet (glöm inte lite salsa) – och vik först in botten och sedan sidorna. Våra bröd var dock så torra så vi fick äta med kniv och gaffel.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Lyckliga arbetskompisar!!!