tisdag 6 augusti 2013
Breakfast Burrito + enkel salsa
Burro betyder åsna på spanska och med ändelsen "ito" blir det liten åsna – packad med scramblade ägg i detta fall. Första arbetsdagen bjuder jag mina kollegor på favvofrukosten från USA.
6 pers:
smör
8 ägg
3/4 dl creme fraische
1 dl riven ost
salt peppar
+
1 paket bacon
2 avocado
2 tomater
1 röd paprika
1 burk svarta bönor
Sallad
+
Stora tortillabröd (jag köpte coops egna, de var snustorra och gick inte att vika ihop! så köp ett annat fabrikat!)
Salsa:
3 tomater
1/2 rödlök
1 röd chillifrukt
1/2 citron
salt socker
1 tsk olja
Stek bacon riktigt krispigt och låt rinna av på hushållspapper.
Hacka tomat och paprika, skär upp avocado och häll av bönspadet och förbered i skålar vid sidan.
Salsa: tag bort kärnorna i chillin, hacka sedan chilli, tomat och lök grovt, pressa över citron och tillsätt olja. Mixa sedan slätt och smaka av med salt och lite socker.
Vispa ihop ägg, creme-f, salta och peppra. Värm en stekpanna med en rejäl klick smör. Scrambla - dvs stek under omrörning tills konsistensen är fast/krämig. Tag åt sidan och blanda ner den rivna osten.
Portionera upp innehållet på varsin tortilla, ungefär i mitten av brödet (glöm inte lite salsa) – och vik först in botten och sedan sidorna. Våra bröd var dock så torra så vi fick äta med kniv och gaffel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Lyckliga arbetskompisar!!!
Skicka en kommentar