torsdag 22 augusti 2013

Sallad med rosmarin / honungsrostad plommon och tomat




Salt, sött och syrligt i denna sallad.

Tips för de som är allergiska mot kärnfrukt – som ofta kan äta om den är lätt rostad.

Per person:
2 plommon, gärna fasta och syrliga
4 st körsbärstomater
1 msk honung
1 tsk rosmarin
+
1/8 rödlök
1/4 paket fårost
plocksallad blandat med ruccola (hade ej själv - men gott med ngt beskt till)
+
dressing:
1/4 citron
olja
salt peppar

Klyv körbärstomater och skär plommonen i klyftor. Värm upp honung och rosmarin i en kastrull så den blir lätt och flytande. Skeda över plommonen/tomaterna i en ugnsfast form. Grilla på 225 grader i ca 10 minuter. Frukten ska inte bli genommjuk utan bara lite lätt rostad.

Servera på en bädd av sallad, smulad feta, tunt skivad rödlök och citrondressing.

Jag smörstekte anis och fikon bröd från saltåkvarn med en nypa salt. Görgött.

Inga kommentarer: