lördag 12 januari 2013

Crepes med fräst bladspenat, vitlöksstekt svamp och ost







Var på Crêperiet 4-knop i veckan. Charmigt och osigt är det där. Inspirerades till följande middag:

2 portioner (4 laggar)
1 ägg
2,5 dl mjölk
1,25 dl mjöl - gärna bovetemjöl
(Jag använde dock fullkorns-dinkelvetemjöl
annars blanda graham och vetemjöl)
salt
+
2 nävar svamp
1 stor klyfta vitlök
1 påse färsk bladspenat (100 gram)
några körsbärstomater
2 rejäla nävar riven ost
citron

Rör ihop smeten till pannkakorna. Får den stå och dra i kylskåpet en stund så är ju det bra.

Skiva och stek svampen i smör med hackad vitlök, salta. Låt spenaten steka med sista minuten så att den precis mjuknar. Lägg i en skål vid sidan.

Gör rent pannan, stek med lätt oljad panna. Jag gräddade bara ena sidan och lade på ost direkt i stekpannan, tills den smälte och lade sedan på den frästa spenaten/svampen och toppade med lite tomat och pressade citron över. Nu gäller det bara att med försiktig hand skjutsa över crepen till tallriken.

PS. Missa inte citronen den förhöjer!

Inga kommentarer: