söndag 3 februari 2013

Bönröra med oliver & getost - i tortillabröd


Enchilladas igen. En maträtt jag lagar ofta – i många varianter. Det är varmt och mysigt för det mesta.


1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
3 dl kokade borlottibönor (kokt volym)
1 tråg körsbärstomater
1/2 dl kalamata olivspad
1 dl kalamataoliver
1 msk balsamvinäger
svartpeppar
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
ett par nypor salt
+
chévreost
gräddfil (eller Creme-F)
sallad (här ruccola)
+
tortillabröd

Fräs hackad lök och vitlök med kluvna tomater och bönor tillsammans med kryddorna i ett par matskedar olja. Häll på oliver/olivspad och balsamvinäger och låt koka nedtill "kläggig" konsistens. Smaka av så det är lagom salt, syrligt och kryddigt.

Smula chévreost över den varma bönblandningen, servera med gräddfil, avocado och sallad i tortillabröd. Smaklig spis!

Inga kommentarer: