6 små biffar:
2 frysta portionsbitar lax
1 dm purjolök (mjukar upp)
1/4 vitlöksklyfta
1/4 citron eller 1 clementin som jag tog i brist på förstnämnda
1–2 cm färsk ingefära
2 msk sesamfrö
några nypor salt
chilli
+
Morotssallad
1 stor grovriven morot
japans soja, 1 tsk
vinäger, knappt 1 tsk
sesamolja en skvätt
+
sås turkisk yoghurt blandat med riven ingefära och salt
+
ris, bulgur eller couscous
Halvtina laxen (jag brukar hetsa på processen i varmt vatten), skär i kuber, strimla purjon, finhacka vitlök, strössla på sesam, pressa över citron och salta– allt i en bunke. Mixa så att det blir en jämn smet. Finriv ingefära och blanda ner. Smaka av med salt. Stek i en het panna med olja, ett par minuter på varje sida.
Morotsallad, bara att blanda ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar