8 dl vatten (osäker på exakt volym – börja med mindre och späd allt eftersom)
400 gram jordärtskockor
200 gram potatis
1 morot (för att pigga upp färgen)
en handfull charlottenlök
1 klyfta vitlök
2/3 burk creme fraische
1 grönsaksbuljong
en skvätt vitvinsvinäger
en nypa socker
en dust eller två gurkmeja (för att pigga upp färgen)
salt och svartpeppar
-
Peccorinoost, en liten bit
(går att använda parmesan också)
Skala och hacka löken, fräs mjukt i en kastrull. Skala och hacka kockor, potatis, morot och häll ner i kastrullen - häll på vatten och buljong. Låt koka tills helt mjukt. Mixa helt slätt. Häll i creme fraische, en skvätt vinäger, en nypa socker och ett par nypor salt, smaka av! Koka upp igen försiktigt & späd till önskad konsistens.
Chipsen: Finriv ost. forma i små rundlar på ett bakplåtspapper. grilla i ugnen på 200 grader tills osten smälter ihop och får lätt färg. Håll koll, det går snabbt och blir inte gott om osten bränner! tag ut och låt svalna. Servera i soppan.
En präktig en!
1 kommentar:
Lagade precis soppan men rev i parmesanen istället för att göra chips av det. det blev supergott! :)
Skicka en kommentar