lördag 1 december 2012

Enchilladas med kryddig vegofyllning



Bra mat för en kall dag.

ca 3 portioner:

1 burk svarta bönor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2  morötter
2 tomater
+
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk rökt paprikapulver
1 msk spiskummin
1 knapp msk balsamvinäger (eller annan syra citron eller lime)
cayennepeppar
+
Riven ost
tortillabröd
Avocado
Färsk koriander
ev gräddfil

Fräs upp hackad lök och vitlök i olja, tillsätt när löken blivit mjuk grovt riven morot, kryddor och finriven buljong och efter en stund ett par matskedar vatten. Stek tills moroten är mjuk. Hacka tomaterna grovt och fräs med någon minut och blanda sist ner bönorna (sköljda och utan spad) och majsen. Smaka av med salt, peppar, syra. Lägg åt sidan i en skål. Rengör pannan och lägg ett tortillabröd i den torra pannan, lägg på bönfyllnignen och en näve riven ost. Vik dubbel och stek en stund på båda sidor. Strö på en näve färsk koriander och bitar av avocado innan servering.



Inga kommentarer: