lördag 31 mars 2012

Kokosmjölksoppa med lax och koriander


Gott med mycket tid över till annat än själva matlagningen.

4 portioner:
1 burk kokosmjöl+ 1 burk vatten
1 msk asiatisk fisksås
1 grönsaksbuljong
2 citrongrässtänger
1 msk risvinäger
1 msk honung
lite limesaft
2 klyftor vitlök
1 chilli
2 cm ingefära
salt efter smak
+
1/2 broccoli
6 st champinioner
2 laxfilé portioner
1/2 lök
1 morot
näve glasnudlar
1 tomat
+
färsk koriander

Koka upp allt i övre kolumnen. Krossa stammen på citrongräset, skiva vitlök, skiva ingefära. Koka upp, smaka av. Sänk värmen och lägg ett lock på medan du fixar med det andra.

Finstrimla morot. Finstrimla lök på längden. Skiva champinionerna. Plocka isär broccolin i små buketter. (Tina) Skär laxen i kuber.

Koka upp vatten och blötlägg glasnudlarna i ett par minuter. Så dom känns klara. Sila sedan av.

Koka upp kokosmjölksbuljongen igen, lägg ner alla grönsaker, vänta så att det börjar koka. Lägg då ner laxen. Koka i 2 minuter, lägg ner glasnudarna. Tag av plattan. Skär tomat i klyftor och blanda ner.

Servera med mycket färsk koriander på respektive skål!my

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Man kan nog aldrig få nog av de goda thai-smakerna! Vad gjorde vi innan de kom till Sverige???
Undrar fröken Dill