måndag 19 december 2011

Spagetti med spenat och färskost


En liten rest-pytt med gott resultat!

1/2 lök
1 vitlöksklyfta
ett par nävar hackad spenat
en skvätt vitt vin
några msk färskost - typ philadelfia
salt peppar
+
Om jag hade haft tomater hade jag rostat dom till därav det infällda kortet.

Börja med att rosta tomaterna, halvera och rosta dem på en oljad plåt på 150 grader under tiden du fixar med resten. (Egentligen är det godare ju längre tid och lägre temperatur man har, knappt 100 grader i en timme är gott, men vem orkar vänta på det..)

Finhacka lök och vitlök, fräs i smör så det blir mjukt. Släng sedan ner spenaten (fryst går bra) stek på tills det tinar. Häll på en skvätt vin. Koka en liten stund, sänk sedan värmen och blanda ner färskost. Smaka av med salt och peppar.

Blanda med pastan. Servera med en god sallad till.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Snabba, goda pastarätter - perfekt när julstök och göra klart allt på jobbet ska klaras av!