fredag 30 december 2011

En fisksoppa


Ett saffranspaket över?

1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 burk hela tomater
motsvarande mängd vatten
3 små potatisar
1 morot
1 bit lax
1 bit torsk
1 dl vitt vin
1 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrö
1 paket saffran
1 buljongtärning (jag hade inte fisk- utan tog grönsaks- och saltade upp med asiatisk fisksås)
+
turk yoghurt 1 dl
majjo 1 msk
vitlök, lite klyftis riven
salt

Fräs upp klyftad lök i smör och olja, skicka strax ned vitlök, häll på tomaterna (klipp upp dem lite först i burken), fyll burken med vatten och häll på, timjan, fänkål och saffran såklart och så buljongen! Koka upp och låt sedan sjuda i en tio minuter under lock. Vitt vin ska ner! Häll sedan på potatis i bitar samt morot i bitar och koka i 10 minuter till. Smaka av så det är lagom salt (jag använde ju asiatisk fisksås) Dela fisken i bitar och låt koka med ett par minuter på slutet.

Rör yoghurt+lite majjo+vitlök, salta lätt – servera till.

1 kommentar:

Ellinor sa...

Åh, vilken inspirerande blogg du har!! Så glad att jag hittade hit. Jag googlade på grönkålsspoppa och din blogg låg överst :)
Nu bär det av mot köket!
Ellinor