
skryt skryt:

Den största pumpan från kolonilotten hade enorma resurser. Trots att det kokades tre stora kastruller soppa på mitt pumpakalas för några veckor sedan -->, gick bara knappt hälften av pumpaköttet åt. Resten blev inkastat i frysen ( i en ICA-kasse). Efter en kamp av bändande, hackande, dunkande och lirkande för att få loss en lämplig bit från den frysta klumpen kan jag nu stoltsera med mitt livs första pumpapaj!
1 liter pumpakött
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
klick smör
2-3 ägg
100 gram cream cheese (1/2 paket)
1/2 tsk salt
1/4 citron
1 grönsaksbuljong
1 tsk rosmarin
peppar
+
getost
lite morot för estetiken
+
100 gram smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl linfrö
nypa salt
Pajdeg: smula smör och knåda in mjölet, tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda.
Hacka pumpan, värm, upp en stor stekpanna, fräs hackad lök och vitlök, häll på pumpan. Pressa över citronen, blanda ner finriven buljong, rosmarin och salt – låt puttra tills det blir som en gröt, den ska vara fuktig men inte rinnig. Tag åt sidan mosa / blanda ner cream cheese, och 2 ägg. Smaka av så det är lagom salt och surt till det söta. Peppra. Häll över smeten i den förgräddade pajskalet. Finhyvla en morot på längden och skär tunna remsor som dekoration, skär tunna skivor getost och garnera. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 30 minuter.
alla är inte lika glada..

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar