söndag 10 oktober 2010

Rödkålsokonomiyaki


Blå snittyta!

Näve hyvlad rödkål
1/2 hyvlad strimlad morot
3 cm purjo finstrimlad
1/2 dl riven ost
1 msk sesamfrö
1-2 ägg
nypa salt
+
1 msk soja
1 tsk risvinäger eller lime
1 tsk honung eller socker
+
färsk ingerfära
torkade japanska alger
majjo blandad med lite limesaft
(eller japansk majonäs)

Blanda kål, morot, sesam, purjo, ost och ägg. Det är inte som en stanning utan ganska torrt, men det går fint att steka, dont worry. Hetta upp en stekpanna med ganska mycket olja, klicka ut kålblandningen, stek på medelvärme, vänd försiktigt, pensla båda sidorna med sojablandningen, medan den steker, på båda sidor, tills den absorberat allt. Servera med majonäs, ingefära i tunna små bitar och alger.

Snyggast är dock det här snittet:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där lät verkligen jättegott :)

Maria sa...

Det där lät verkligen jättegott :)

Anonym sa...

Det gäller att ta till vara det man har! Det kan bli gott!!

Torsk på Lax sa...

Spännande recept!

Kocken sa...

Här kan man köpa japansk majonäs och Nori-alger: http://www.japanfood.se/ (Swedenborgsgatan, vid södra station)