onsdag 20 oktober 2010

Rotfruktsfräs i omelett



Mat för en höstdag

1 liten morot
1 liten bit palsternacka (från lotten!)
1 liten bit kålrot
1/2 gul lök

Det blev lite marinad över från portabellosvamp-burgarna som jag återanvände:
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök, riven
knappt 1 msk balsamvinäger
aningens honung
1 msk ljus soja
torkad oregano & basilika
nypa salt, peppar
+
2 ägg
1 msk vatten
salt

+
fetaost (eller annan ost) och persilja

Hyvla rotsakernsa med osthyvel, skär dem sedan i strilmor. Strimla lök. Hetta upp en stekpanna med olja, stek på en stund, häll över "marinad", låt steka en stund, häll på några msk vatten och lägg över ett lock, smaka så att rotsakerna är mjuka, lägg åt sidan på ett fat och torka ur pannan, i med mer olja eller smör. Se till så att pannan är het, häll sedan ner omelettstanningen, låt stelna – nästan, fördela rotfräset på ena halvan, smula lite feta och toppa med hackad persilja, vik över omeletten. Servera med sallad & bröd eller vad du finner lämpligt.

1 kommentar:

Anna sa...

Åh vad gott det blev, tack för tipset!