fredag 6 augusti 2010

Burrito med svarta bönor, grillade grönsaker & hemmagjord salsa


Som ni vet vid det här laget är provköket en härmare av stora mått. Det här är en immitation av USA-resans bästa burrito. Var hittade vi den? Jo på ett snabbmatshak på Chicagos tågstation vars burritos vi tog med och åt medan tåget rullade iväg. Tunga och varma – mycket tillfredställande. Ofta är det den oväntade matupplevelsen som är den bästa!

4 burritos (2 per pers tror jag är lagom)

4 mjuka vetetortilla
1 burk svarta bönor

1 gul lök
1/2 paprika
bit zuccini

tomatsalsa
2 mogna tomaer
1 klyfta vitlök
1 lime
1/3 kruka koriander
1 msk ketchup
1/2 chilli
socker
salt
olivolja

avocado
getost (fast jag hade får)
sallad

Salsa: Finhacka tomat och rör samman med lime, finriven vitlök, hackad koriander, ketchup (det handlar om sötma samt att reda såsen, om du inte har kechup hemma så ta lite honung och tomatpure) finhackad chilli, salt och olivolja.

Grönsaker: strimla lök, paprika, zuccini och stek på hög värme i olja, salta och peppra. Häll på bönorna sista stunden så de blir varma.

Lägg upp på ett tortillabröd - med sallad skivad avocado och lite getost. Och rulla ihop´et.

Tåg:

Inga kommentarer: