måndag 7 juni 2010

Glasnudelsallad med soja/honungs-lax


På dagens inspirationsvarv runt ICA fann jag räddisor vilket fick mig att spåna vidare till denna rätt. Gott med en syrlig sallad med den söt-salta laxen till.

2 portioner:
1/2 paket glasnudlar
1 pressad lime
1 msk fisksås
1 klyfta vitlök
1/2 msk sesamolja (annars annan olja + sesamfrö)
en morot
en kruka koriander
några champinioner
några räddisor
en vitlök
nypa socker
några körsbärstomater

laxfileér
soja, 1 msk
flytande honung, 1 tsk
sesamfrö

Glasnudlarna - koka upp vatten och lägg häll över nudlarna i en bunke, låt dra några minuter tills dom är mjuka. Häll av vattnet, marinera med fisksås och sesamolja, blanda ihop med grönsakerna, pressa lime och riv vitlöksklyftan. Smaka av med fisksås och lime samt någon nypa socker.

Marinera lax med soja och honung. Stek mjukt och strössla över lite sesamfrö.

Inga kommentarer: