lördag 9 augusti 2008

Koreanska pannkakor med dip


Uppskuren med såsen på:

Det kom en notification i Facebook (med ett foto på en måltid)
"Tillagt idag Uppladdad via Facebook i mobilen.
Mattias Lindberg (Sweden) skrev
klockan 12:34
Koreanska pannkakor med stark dipp samt en öl, på East. Så jävla gott! Ni måste prova någon gång."

– Det såklart vi skall pröva på en gång Mattias! Det ser fantastiskt gott ut. Ska bara googla lite på recept först.

__________

För 2 pers:

2 ägg
2 dl mjöl
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 morot
1/2 mindre zuccini

Sås:
2 msk soja ljus japansk typ
1 msk socker
1/2 dl jordnötter
1/4 gul lök
1/2 röd chilli
1 tsk sesamolja
1 citron eller lime
1 tsk sesamfrö
1 vitlöksklyfta

Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt. Låt stå i kylskåpet en stund. Under tiden fixa ihop såsen. När det är klart: Hyvla morot och zuccini med en osthyvel och strimla sedan bitarna fint. Blanda i pannkakssmeten. Värm en stekpanna med olja i. Fördela smeten på 2-3 pannkakor, knappt en cm tjocka. Stek i 5 minuter på varje sida.

Såsen:
Finhacka vitlök, lök, chillli, hacka jordnötter, blanda ihop med socker, soja sesamolja, citronsaft och blanda i sesamfröerna.

Skeda på såsjoxet på pannkakorna och ät!


Originalbilden © Mattias Lindberg:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad bra Lina! Du är så duktig... Och snabb. Haha..

Anonym sa...

Men... 1/2 jordnötter?

Kocken sa...

Oj då. Just det! En halv dl blir väl lagom, skall skriva in det. Detta är supergott! Pröva!

Natalie sa...

Vinäger, sirap, soya, ättika. Några fler ingredienser som är i den riktiga såsen