2 pers:
8 medelstora fasta potatisar
1 liten palternacka
salt
+
creme fraishe
rom (vegetarisk tångrom i detta fall)
finhackad rödlök (kom ej med på bild)
grönkåls ett blad eller två
liten bit rödkål
1/2 äpple
några körbärstomater
1 avocado
citron
olja
salt
Rakorna:
Skala och riv potatis och palternacka. Salta på aningen mer än vad du tror, det sugs upp av potatisen. Lägg en redig klick smör och lite olja i stekpannan. Fördela halva satsen i varje lagg. Försök att få ut den så jämt som möjligt. Stek på medel/hög värme. Det kan gå lite snabbare om man sätter ett lock på en stund. Vänd försiktigt - eventuellt med hjälp av en tallrik. Stek tills båda sidor har fin färg och rårakan känns mjuk. Servera med en klick creme-f och rom samt den hackade rödlöken,
Sallad:
Hyvla rödkål, finstrimla grönkål (ta bort det grövsta), klyfta tomater och skär upp avocado. Pressa riktigt med citronjuice, salta och olja på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar