söndag 29 december 2013

Pesto med rostad mandel



Pesto är snabbmat även om man gör den själv. Man fixar den lätt under de åtta minuter pastan kokar. Smaken blir fin och nötig med de rostade mandlarna. Jag prövade att mortla peston vilket resulterade i en lite grövre variant - gott.

Per pers:
En näve mandlar
En näve basilikablad
1 msk olivolja
En liten bit av en klyfta vitlök
En skvätt citron
En nypa salt
+ parmesan eller liknande go ost

Rosta mandlarna i en stekpanna. I mitt fall med skalet kvar. Riv vitlöken - jag använde en liten bit ca 1/6 klyfta - tycker att det lätt kan bli för dominant annars. Lägg allt i en mortel och stöt till önskad konsistens. Alternativt mixa. Servera detta på valfri pasta och grovriven parmesan till. Ringla lite olivolja på topp.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Aha, ROSTA mandlarna först - Smart!