söndag 12 augusti 2012

Japansk friterad kyckling


Favorit i repris: krispig, smakrik, enkel.

För 2–3:
2 kycklingfiléer
Marinad:
2 msk ljussoja
1 klyfta vitlök riven
3 cm ingefära riven
chilliflakes
+
Panering:
1 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl maizena
+
ca 5 dl neutral olja till frityr
+
Ris
citron
majonäs (gärna japansk)

Sätt på ris.
Skär kycklingen små bitar. Lägg i en skål med mariaden.
Doppa kycklingen i mjölblandningen. Hetta upp olja i en kastrull. Det ska vara riktigt hett. Pröva med en liten bit kyckling först, när det bubblar kraftigt är det varmt nog. Lägg ner kycklingbitarna några åt gången. Fritera tills dom ser gyllene ut. Låt rinna av i ett durkslag med papper.
Servera med ris, citron att pressa över kycklingen samt majonäs att doppa i. Och om man vill lite soja till riset.

Inga kommentarer: