söndag 9 oktober 2011

Älgfärsbiff med tranbär, mandelbackspotatis och trattkantarells-gucka


Höstmaxat! Gjorde ett snarlikt recept förra hösten då jag prövade att blanda lingon i älgfärsbiffen vilket blev väldigt lyckat. Nu prövade jag med tranbär i – och gjorde en norrländsk variant på hasselbackspotatis. Mums.

ca 500 gram älgfärs
1/2 dl grädde
1 gul lök
1 äggula
1 tsk salt
peppar
+
mandelpotatis
smör
salt
peppar
+
trattisar, 200 gram? en liten påse
1/2 dl vitt vin, jag hade matlagningsvin
172 burk creme-f
salt peppar
japansk soja

---------

1. Potatis: Skrubba skalet rent och skär tunna skivor, men inte hela vägen igenom. Pensla med smält smör eller olja och salta. In i ugnen på 225 grader tills potatisen ser gyllene ut.

2. Biffar. Finhacka lök, blanda med grädde, färs, äggula, salt peppar. Blanda ner tranbär sist. Stek i smör och olja:

3. Stek upp trattkantarellerna med lite smör och låt vätska av sig, häll på vin, creme f salta peppar och soja lite. Lått puttra en stund sedan klart för att servera.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Mandelbackspotatis - UNDERBART!!!
Tycker Dillen