tisdag 23 juni 2009

Peccorino-kycking & linstabouleh


Peccorino är ett fint litet ställe på långholmsgatan där en egyptisk man driver en italiensk deli. Förut låg mitt kontor runt knuten och vi brukade hämta sallader och pasta där till lunch. Ägaren är en riktig charmör som alltid lägger på lite extra av det ena eller det andra. Barnsligt glad blir man då. Under en period förra hösten renoverades stället och det drog ut på tiden, vi saknade ju vår egypisk-italienska lunchalternativ och kilade in lappar i dörren med uppmuntrande heja-rop!

Från det ena till det andra: peccorinosten är ju så god. Här kommer en rätt där den finns både utanför och inuti.


Receptet tar vi på en höft denna gång:

Kycklingfilé
Lite finstrimlad purjo
Riven peccorino (eller parmesan)
Ägg
+
Per portion
gula linser (mung dal) (1 dl per pers)
tomat (1 per pers)
bladat persilja
rödlök (1/4 per pers)
citron
salt
olivolja

Sås
creme-f
finrivet citronskal (ta lite från tabouleh-citronen)
salt

Gnid in kycklingen med salt och citron. Skär en skåra i mitten. Finriv osten, fyll med ett par msk ost och purjo. Pensla utsidan med vispat ägg. Strössla finriven ost på båda sidor. Stek på medelvärme med ganska mycket olja tills kyckligen är genomstekt.

Tabouleh: Koka linser och skölj i kallt vatten. Finhacka lök, tomat, persilja, blanda ihop med citron, olja & salt. Snåla inte med citronen för tusan!

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag älskar det stället. Kycklingsallad, med små mozzarellabollar och deras mango/currydressing! O ägaren är verkligen trevlig! Han snackar med allt o alla! Är där minst i gång i månaden! :)
/IA