tisdag 6 januari 2009

Lins- och örtsallad med rödbetor


Myntan och koriandern köpte jag i knippen inför nyår då vi hade knytis hemma hos en kompis, gjorde då en ceviche. Sådana här knippen går att hitta i välsorterade invandrarlivs, mycket mer volym och mer smak än vad man får annars. Lossar man på knippena och blötlägger dem en stund, sköljer sen ordentligt och lägger i plastpåse, ganska blöta, så håller sig kryddorna länge. Vardgslyx att ta fram lite varje dag.

Här i matig sallad:

2-3 portioner

1/2 kg rödbetor
2,5 dl gröna linser
1 grönsaksbuljong
1 tsk hel spiskummin
1 liten vitlöksklyfta, fint hackad
5 cm purjo fint hackad
Motsvarande kruka mynta, hackad
Motsvarande kruka koriander, hackad
2 msk olivolja
2 nypor salt
1/2 citron saft
1 tomat
1/2 röd chilli, urkärnad finhackad

+ Paket halloumi

Koka rödbetor. Skala dem sedan & och klyv i mindre bitar.Koka samtidigt linserna i dubbla mängden vatten med buljong och spiskummin. Låt både linser och rödbetor bli ljumna. Blanda sen ihop med resterande ingredienser.

Stek halloumi när allt är klart.

Inga kommentarer: