onsdag 12 november 2008

Nästan broccoli- & blåmögelost-paj


Paj är ju gott – men en vardagskväll kan det vara för omständigt. Den här varianten går på 10 minuter, i kastrull istället för ugn. Det är gott att smaksätta äggstanningen med buljong och kryddor, vilket får det att kännas mer som en paj än omelett. Pajdegen kan ersättas av en macka!

En portion
Broccoli - några små bitar
2 körsbärstomater
en bit blåmögelost
några skivor purjo
2 ägg
1 msk mjölk
1/2 grönsaksbuljong, finriven
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 nypa paprika pulver
svartpeppar

Koka broccoli i lätt saltat vatten. Vispa ägg och mjölk, blanda ner en liten riven vitlöksklyfta, buljong, och kryddor. Använd en kastrull med lock, tag ordentligt med olja i botten, häll ner äggstanningen, samt broccoli, tomat skuren i små klyftor, finhackad purjo och den smulade osten. Låt steka på hög värme i ngn minut, sänk sedan värmen och sätt på ett lock. Låt steka tills äggstanningen är fast. Servera direkt, med en god sallad och lite rostat bröd t.ex.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Satan, det här var nog den bästa, mest aptitretande svenska matblogg jag sett och jag har klickat runt vilt i jakt på roliga recept. Matnörderi när det är som bäst. Ta åt dig ordentligt nu, det är du väl förtjänt av.

Kocken sa...

Tack ska du ha! Kul att du hittat hit.