måndag 12 maj 2014

Kinesiska vårliga pannkakor




Redan nu börjar vi skörda på lotten. Vårlök, jordärtskockor och rabarber är först ut.
Just vårlöken resulterar i en middag i tre nyanser av grönt.

Per person:
En handfull finstrimlad vårlök (går även bra med gräslök)
1 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
ett par nypor salt
+
grön dressing:
näve hackad koriander
1,5 msk japansk ljus soja
1/2 lime eller citron
1 skvätt sesamolja
3 nypor socker
5 cm gurka strimlad i tändsticksbitar
+
Edamame (sojabönor)- finns i frysdisken
för lite protein och mer grön kulör

Rör ihop pannkakssmet. Finstrimla vårlök och blanda ned.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Fördela smeten på två laggar.

Fin-fin hacka koriandern. Tändstickshacka gurka. Rör ihop med övriga ingredienser.

Häll all dressing/gurka över pannkakorna.

Bönorna kokas enligt anvisning. Gott med lite flingsalt på topp.




Inga kommentarer: