När jag läste nyss i en kokbok om att steka feta så sa det liksom bara klick.
Gott med kombinationen av salt och sötsyrligt.
Stekta grönsaker:
zuccini
turkisk grön paprika
purjolök
körsbärstomat
+
sallad
+
fårost (feta) 1/2 bit per person
dressing
lika delar
olja
citronsaft
japansk soja
honung
sesamfrö
Stek först grönsakerna på hög värme i olja, först zuccini ngn minut, släng sedan på paprika i bitar, sedan tomat och lök lite snabbt. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat med färsk sallad.
Tag sedan ett bakplåtspapper och lägg i den heta pannan, klipp ut en lagom bit för osten. Olja i pappret. Lägg på osten och stek en stund, vänd sedan och stek på andra sidan också - jag tog ett till papper och vände med papper och allt. När osten svalnat lite var det enklare att få med stekytan så den inte fastnade i pappret.
Tag sedan ett bakplåtspapper och lägg i den heta pannan, klipp ut en lagom bit för osten. Olja i pappret. Lägg på osten och stek en stund, vänd sedan och stek på andra sidan också - jag tog ett till papper och vände med papper och allt. När osten svalnat lite var det enklare att få med stekytan så den inte fastnade i pappret.
Rör ihop dressing, soja, citron, olja, honung (eller sirap eller socker) och sesam.
1 kommentar:
Steka fetaost, vad spännande! Det skulle göra det där lilla extra.
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Skicka en kommentar