lördag 26 maj 2012

Gratinerad bruchetta


På en loppis i Berlin för en vecka sedan åt jag en väldigt god bruschetta. Två enkla tillägg gjorde susen: den färska tomaten var uppblandade med soltorkad tomat och på slutet ostgratinerades bruchettan i någon minut. 

Gott bröd, gärna levain
1 klyfta vitlök vitlök
färska tomater, här körsbär
Ungefär 1/4 soltorkade tomater
olivolja 
salt
mozarella – eller annan ost
basilika

Skär brödet i skivor och grilla i ugnen - ta gärna på snabben och grilla brödet högt upp så att det blir yta utan att brödet blir torrt.

Tag ut då det fått färg. Gnid en vitlöksklyfta mot den rostade sidan. Hacka tomaterna och de soltorkade tomaterna, strö på bröden. Riv ost och toppa med. Gratinera i någon minut. Ringla sedan olivolja över samt lägg på lite hackad basilika. 

Inga kommentarer: