måndag 26 oktober 2009

Pumpapastan


Halloween-jippo på ICA och varför inte hänga på för en gångs skull? Första gången jag testar något med pumpa, hade egentligen en soppa i åtanke men glömt bort att mixern havererat nyligen. Men det här blev gott! Krämigt och lent.

2-3 portioner:
1/2 kg orange pumpa
1/2 gul lök
1 hönsbuljong
1 klyfta vitlök
1 dl grädde
1/2 citron
muskot
timjan
+
pasta
parmesan

Finhacka lök och vitlök, stek på och lägg åt sidan. Skala pumpan och skär i sockerbitsstora bitar. Stek i olja tills den börjar mjukna. Riv eller smula hönsbuljongen över, pressa ut citronsaften och krydda med muskot, häll över en halv dl vatten och lägg på ett lock. Häll på grädde efter en stund, låt koka ihop så det blir krämigt, man kan mosa en del av pumpan med en gaffel. Servera med parmesan på topp och lite färsk timjan. En sallad med syrlig dressing var gott till.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Låter gott! Måste provas! Jag såg på Trädgårdsfredag häromdagen och de gjorde ravioli med pumpafylling som också lät väldigt god. Bråda tider - pumpatider.
Tycker fröken Dill

Kocken sa...

Ja! Nästa gång skulle jag vilja pröva att krydda upp den lite mer juligt med kanel och nejlika. Kanske en i soppa. Fortsättning följer, måste bara köpa en ny mixer först!