
Min goda granne och jag fick äntligen till den där fikan! Och det fick bli hemkunskapsklassikern scones som bjöds. En kompromiss mellan kaka och macka. Om tillbehören: mycket godare att göra sin egen sylt, och så snabbt gjort. Egentligen (enligt engelskt manér) skall det väl vara grädde till, men man kan ha lite färskost till också.
Scones 2 kakor:
(mycket väl mättande för 2 pers) (eller.. lite väl mättande för 2 pers) (i sanningens namn mådde 2 pers lite illa) (men det var det värt!)
4 dl vetemjöl
50 gram smör
2 dl yoghurt / fil (eller mjölk, men yoghurt godast!)
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 tsk bakpulver
Blanda mjöl salt bakpulver. Smula smöret i mjölet. Rör ihop med yoghurt. Skall dock ej knådas. Klutta ut två bröd på smörad plåt. Nagga och klyv i fyra delar. (fast det glömde jag!) Grädda i 225 grader. Tills dom ser aptitliga ut. ca 10/15 min.
Sylt:
3 dl hallon
3 msk socker
Koka upp och låt skjuda ett par minuter. Servera!
+ kanske en annan marmelad?
+ grädde eller färskost
och smör så klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar