tisdag 14 oktober 2008

Kardemumma-äppelmos


1 kg äpple (svenska please)
1/2 dl vatten
2 dl socker
20 kardemummakapsar

Hacka äpplen med skal och allt - dock urkärnade. Skär bord bruna eller skadade delar. Lägg i ett kärl med vatten så att bitarna inte blir bruna. Häll bort vattnet när alla bitar är klara. Koka upp + 1/2 dl vatten i stor kastrull med lock, sänk värmen och skjud tills moset är lagom chunky. Rör ner sockret och mortlad kardemumma på slutet. Frys in i lagom portioner (det du inte använder på en gång) och ta fram efter behov.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag har precis hittat till din blogg och den hamnade genast i mina favoriter :) Massa roliga recept som jag ska försöka hinna med att testa. Keep up the good work! Hälsningar Cissy

Kocken sa...

Trevligt, välkommen! / K