onsdag 22 oktober 2008

Zuchini & palsternackswok med halloumi


Krispig middag.

Palsternackan blir ofta ihopföst med andra rotfrukter men den klarar sig bra på egen hand också! Speciellt med en gnisslig bit halloumi som sällskap.

2 pers:

1/2 liten zuccini
1 stor palsternacka
1 liten röd lök
1 klyfta vitlök
2 cm ingefära
citron
1 tsk curry
en näve bönor
salt

Halloumi

+ yoghurt om finnes

Skär palsternackan i tunna skivor, zuccini i lite större skivor, hyvla vitlök i tunna skivor, hacka rödlök och ingefära, fräs allt i olja på en gång- smaka av med salt peppar och citron, eventuellt lite curry, stek med bönor på slutet.

Stek halloumi vid sidan och servera på en gång!

Det vore nog gott till med en yoghurtsås med lite lök och salt & örter. Min yoghurt hade blivit sur så jag fick skippa den delen. Det var dock en delikat torr-middag!

Jag gjorde en sallad med rättika, persilja och tomat också.

Inga kommentarer: