lördagen den 11:e oktober 2008

Äpple med kokosfyllning i ugn


Jo, det stod det en påse med åpplen där också! Mina föräldrar hade fått av grannen Eva. Tack Eva! Jag hörde av Hanna (Evas dotter = min kompis) att du haft problem med pallare - förbaskade ongar! Hur som helst – äpplena var mycket goda jag skall se till att bjuda din dotter på något med dina äpplen i. Så är cirkeln sluten.

4 äpplen skalade och urgröpt kärnhus
1 dl kokos
1 dl russin
1/2 dl honung
25 gram smör
1 tsk kanel
+
matyoghurt
honung

Rör ihop smeten och "stuffa" äpplena kärnhushålet. Pensla äpplena med honung. Grädda på 200 grader i 30 minuter. Typ - ta ut dom innan russinen blir förkolnade, vilket dom kan bli på toppen. Kanske skall man behålla en topp-bit som lock?

Servera äpplet med lite turkisk yoghurt och ringlad honung. Mumsigt.

Inga kommentarer: