måndagen den 20:e oktober 2008

Paprika & olivbiff


Jag tycker det är kul att exprimentera med olika smakkombinationer i vegetariska biffar. Paprikan har sött och syrligt i sig som gör sig bra med det salta, lite beska i oliverna. Första gången jag prövade att ha yoghurt i - vilket gjorde biffarna saftiga. Jag åt bulgur & en ratatouilleportion från frysen till. Annars skall dom här biffarna följa med till kontoret och vara min lunch i några dagar.

4 portioner:

4 dl blötlagda (ej kokade) kikärtor
1 dl yoghurt
1 msk ljus soja
1 grönsaksbuljong
2 klyftor vitlök
1/2 dl sesamfrö
1 dl inlagd paprika
1 dl urkärnade kalamataoliver


Mixa i hop till smet. Stek på båda sidor och lägg ett lock på och sänk värmen. Stektid ca 8-10 minuter. Om det blir kondens och biffen mjuk - tag av locket precis på slutet och stek på den mjuka sidan så den blir knaprig igen.

Inga kommentarer: