söndag 12 oktober 2008

Japanska raggmunkar.... igen!


En bra sak med att ha en matblogg så här är att man tvingas tänka nytt hela tiden. Ofta går jag hem från jobbet och tänker som det knakar på olika kombinationer av ingredienser och vad det kan tänkas resultera i. Men ibland vill man ju laga det man är sugen på och inte det som är nytt och bloggbart. Den här rätten har jag skrivit om förut i provköket men den är så himla god och snabb och nyttig och bra! Sedan jag prövade den i somras har jag lagat den igen och igen. Den förtjänar en repris helt enkelt! Okonomiyaki var namnet.

En portion:

Hyvlad kål en stor näve
liten hyvlad morot
3 cm purjo finskuren
1/2 dl riven parmesan
1 ägg
nypa salt


Till pensling
1 msksoja
1 tsk honung
1/2 lime

till servering
majonäs gärna japansk
Aonori, torkade gröna alger
rostade sesamfrö

_____

Vispa sönder ett ägg, häll på en matsked vatten och en nypa salt - häll ner alla grönsaker, rör runt i ägget.

Stek i en stekpanna på medelvärme med smör eller olja. Vänd försiktigt på pannkakan. Penlsa båda sidor av pannkakan med soja-blandningen medan den steker. Flera gånger.

Servera med majonäs och alger - oj det är gott det här!

Inga kommentarer: