tisdag 28 oktober 2008
Aubergine-timjan pasta
Gremolata är en av mina absoluta favoriträtter (upplagd på provköket 12 april). Det är en kall pastasallad med massor av persilja, citronskal/saft och vitlök. Smakar fantastiskt. Bra på vår och sommar, när man känner för att äta lätt. Nu är det höst. Här är en för årstiden anpassad, varm variant med vissa utbytta ingredienser. Citronen och parmesanen sätter dock fortfarande karaktär.
2 portioner:
1/2 mindre aubergine
1 liten röd lök
1 stor klyfta vitlök
1 citron
timjan
mycket parmesan
pasta lagom mängd
2. Koka pasta eller nudlar (detta är en slags japanska bovetenudlar)
3. Under tiden: Riv av skalet på 2/3 citron, med hjälp av ett rivjärn (gärna på det grova) Skär aubergine i 1/2 cm breda skivor och skär dom i kvartar. Stek i olivolja i ett par minuter tills dom börjar få färg - strö salt över samt en aning pressad citron, stek sen vidare tillsammans med finhackad rödlök och finriven vitlök tills löken blir mjuk. Smaka av aubergine med salt och citron. tag från värmen. Hacka 1/4 kruka färsk timjan, rör ner det samt citron skalet. Rör ner pastan och smaka igen av med salt och citron, häll ngn matsked med olivolja över. Servera med rikligt med parmesan samt en god sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar