fredag 17 oktober 2008

Kikärt-cigarrer med kokos och sallad med dip


Om Iran och Thailand skulle få ett barn - alltså deras matlagning. Så kanske det skulle bli den här gulliga lilla filuren:

2 pers:

"Cigarrer":
4 dl blötlagda okokta kikärtor (se provköket 29 sep)
1/2 gul lök
1 msk inlagd koriander - alt några kvistar med färsk
några dustar med gurkmeja
1 tsk salt
1 cm hackad ingefära

Mixa detta fint & gör cigarrer, rulla sen i kokos (jajemen nu kör jag hårt på kokos). Det kan verka som om det inte kommer att hålla ihop men det löser sig i pannan - efter en stund.

Stek på mellanvärme i 10 minuter med ganska mycket olja. När cigarrerna får färg på alla sidor - lägg ett lock på och stek på lägre värme en stund. Dom är klara när dom fått färg och verkar fasta.

+ sallad
hyvlad kål
hyvlad morot
hyvlad zuccini
purjo
paprika

Samt en dip

1/2 dl sesamolja
1/2 dl ljus soja
1/2 dl sweet chilli
1/2 finhyvlad vitlök
några svättar med fisksås om du så önskar!

Dippa både sallad och "cigarrer" i dippen i en liten skål vid sidan. Jag åt med pinnar. Dip dopp.

Inga kommentarer: