söndag 5 oktober 2008

Tacolinser


Tacodinner välkommen tillbaka! Du hade några riktigt heta år på nittiotalet, föll sedan i glömska, medan andra spännande råvaror och maträtter gjorde entré. Nu är du tillbaka fast vi struntar i alla kit och paket, fixar det mesta själv istället.

Först taco-linserna - ett fantastiskt bra köttfärssubstitut/komplement

Taco-linser
3 dl gröna linser
2 buljongtärningar
+ om man vill lite andra bönor, tex black eye eller kidney
+
1 gul lök
1 vitlök solo eller 3 klyftor
1,5 msk paprikapulver
1,5 msk spiskummin
1 msk ketchup
1 tsk torkad basilika
1 tsk svartpeppar
skvätt citron

Låt linserna dra i vatten 15 min

Fyll på dubbla mängden vatten+buljongtärningarna. Koka upp häftigt låt sedan skjuda under lock i 10 min. Tag en kastrull vid sidan. Fräs hackad gul lök, hackad vitlök, kryddor i 1 msk olja. Blanda ner med linserna. Om man har några burkbönor så blanda ner det också. Rör ner ketchup och pressa ngn matsked citronsaft. Klarrrt!

Sen bygger ju hela taco pricipen på att man har mycket till. Senast serverade vi: majschips, majs, avocado, kyckling, riven ost, sallad, färsk paprika, vitlöksgräddfil, champinjoner samt den goda tomatsalsan, recept ovanför! Här en liten gruppbild:

2 kommentarer:

Anonym sa...

mmmmm, tänka sig vad du har utvecklat dina underbara tacos sedan gymnasiet....tack för att du lyfter vardagstristessens middagar för en småbarnsmamma. Puss

Kocken sa...

Emma kom hit så skall jag duka upp en tacobuffe för dig och dina pöjkar!