tisdag 26 januari 2010

Wokad vitkål med lax och apelsinyoghurt


Snabbmat som smakar fint.

Hyvlad vitkål (mest)
skuren purjo
hyvlad morot
ev lite broccoli eller något annat med grön kulör
+
lite apelsinsaft
finriven grönsaksbuljong
kokos
+
lax
+
turkisk yoghurt 2 dl
skal av 1/2-1 apelsin (smaka av)
salt
1/2 chilli

Jaha. Det här går snabbt. Använd en osthyvel och hyvla kål och morot skär purjo tunt. Hetta upp en panna med olja och stek, pressa efter en stund lite apelsinsaft över woken. Finriv lite grönsaksbuljong och blanda ner. Toppa gärna med kokos.

Samtidigt: Stek laxen i smör på mjuk temperatur. Pressa lite apelsinsaft här också vettja! + Salt och chilli.

Apelsinyoghurten rör du bara ihop.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Vilka goda tillbehör till lax! Och ett smart alternativ till den eviga pastan/riset/potatisen.
Stort tack från fröken Dill